Arabisk Inspirerede Fladbrød med Agrain® 02 IPA Maskmel

Forberedelsestid:

40 minutter (1 time og 40 minutter inkl hævning)

Færdighedsniveau:

Let

Mængde:

ca. 8 fladbrød

Ingredienser

5 g gær

3 ½ dl lunkent vand

1 spsk olivenolie

1 spsk groft salt

450 g Hvedemel

50 g Agrain® 02 Maskmel IPA

Flere opskrifter med

05 Maskmel Røgmalt

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Når gæren er opløst tilsættes olivenolie salt og maskmel røgmalt og blandes sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen, evt. med røremaskine, til den er helt elastisk og smidig. Hæv dejen lunt i et par timer til den har dobbelt størrelse.

 

Dejen vendes ud på et mel-drysset bord. Hvis man gerne vil have det store luftlommer som kendetegner et arabisk brød, så skal dejentrækkes ind over sig selv et par gange – rul dejen flad og fold siderne indover hinanden 3-4 gange.

 

Herefter deles dejen i 8 flade boller og dejen hæves igen ien times tid.

 

Tag hver boller og træk dem tynde, brug evt. forsigtigt en kagerulle til at rulle dem så tynde som det kan lade sig gøre (gerne meget tyndt - som en pizzabund). Varm en pande op på komfuret op ved høj varme og når du lægger første fladbrød på skruer du ned til omkring middel og bager fladbrødene en ad gangen på panden. De skal ca have 2-3minutter på hver side til de får brune pletter og er gennembagte.

Når brødet er færdig placeres de på et rent viskestykke, som vikles omkring brødende. På den måde holder de sig bløde, så man kan rulle sit yndlingsfyld ind i dem eller blot brække stykker af og dyppe dem i en god dip fx hummus.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energi, KJ
861
Energi, kcal
206
Fedt, g
2,8
- heraf mættede fedtsyrer, g
0,4
Kulhydrat, g
35,4
- heraf sukkerarter, g
0,3
Kostfibre, g
5,0
Protein, g
6,7
Salt, g
1,4

Tilbage til oversigten

Flere opskrifter med

05 Maskmel Røgmalt