Bag om Agrain®

lorem ipsum

Foto af Aviaja og Karin.

Begyndelsen på Agrain® og Circular Food Technology

Vi startede vores iværksætter-rejse under et speciale i fødevareinnovation på Københavns Universitet. Her blev der vist stor interesse for udviklingen af mad, med upcycled (genanvendt) mask, hvor stifterne Emil og Karin deltog og vandt start-up konkurrencen Venture Cup i 2018.
Dette banede vejen for at virksomheden Circular Food Technology i juni 2018 blev stiftet af Karin, Emil og Aviaja. I marts 2019 blev produktionen grundlagt og brandet Agrain® blev til.

2020 er året hvor Agrain® produkterne for alvor ramte markedet midt i en corona-pandemi, men med et voksende og fantastisk team af dygtige og engagerede folk er vi alligevel klar til at erobre verden - ”Agrain® at a time”.

Administrativt er vi placeret i det pulserende hjerte af København på Vestergade. Vores produktion er placeret i Bjæverskov, tæt på Køge, som er centralt beliggende til vores samarbejdende bryggerier på både Fyn og Sjælland.

Billede fra Fabrik

Fra uudnyttet ressource til Agrain®

Agrain® er dansk producerede hverdagsprodukter lavet på mask. Mask er de maltede og mæskede korn, der er brugt til at brygge øl og whisky på.​ Når bryggeriet har trukket sukkerstofferne ud af bygkornene for at gære øllet, har de ikke mere at bruge kornene til. Her overtager Agrain masken. ​Agrain® samarbejder med danske økologiske mikrobryggerier, om at opsamle deres overskydende mask.

Rå mask har en kort holdbarhed. Det er derfor vigtigt, at vi er på pletten og hurtigt får omsat den rå mask som vi modtager. Dette gør vi gennem forarbejdningen til mask. Den rå mask har en konsistens som en grødagtig masse. Vi forarbejder den rå mask til mel lavet af 100% mask. Vores proces er meget nænsom, og i sammenligning med almindeligt dansk produceret økologisk hvedemel udslippes 36% mindre CO2. Hele produktionen foregår manuelt af vores dygtige medarbejdere, da håndværk og kvalitet er parametre som vi vægter højt!

Foto af crisps

Agrain® – Et velsmagende, lækkert og mere bæredygtigt valg i hverdagen

Øl er den 3. mest konsumerede drik i verden, kun overgået af vand og the. På verdensplan brygges der årligt 200 milliarder liter øl, det resulterer i ca. 42 mio ton mask. I Danmark blev der sidste år produceret 586 millioner liter øl, som genererer, hvad der svarer til ca. 120 millioner kg mask. Bryggerier verden over oplever et fald i efterspørgslen på mask til dyrefoder, hvilket betyder at mere og mere mask går til spilde.

Ved at upcycle mask fra øl og whisky produktion giver vi de maltede og mæskede korn en ekstra chance, og vi er dermed med til at mindske det store fødevare tab. Vi kan tilbyde nye velsmagende hverdagsprodukter til danske forbrugere, og give alle mulighed for at tage klimadagsordenen med, når vi handler ind. For hvert kilo mel fra Agrain, kan der spares 2 m² landbrugsjord. Vi bruger ikke vand i produktionen af ​​vores mel. CO2-emissionen fra vores produktion er 0,59 CO2eq pr. kg mel (uemballeret)* – langt fra det globale gennemsnit for hvedemel, som du kan erstatte med Agrain maskmel.  

Agrain® maskmel er fyldt med næring, 100 g mel indeholder 20 g protein og 50 g kostfibre. Godt for fordøjelsen og bedre mæthed.​ Tilsæt 10-15% maskmel til din dej, ligesom når du bager med almindeligt fuldkorn, og hæv fiberniveauet med op mod 70%!​

* Beregningerne er lavet af  tredjeparts bureau (RE-VIU).