Squashtærte med Agrain ®01 Pilsner Maskmel

Forberedelsestid:

40 minutter (2 timer inkl. hviletid og bagning)

Færdighedsniveau:

Mellem

Mængde:

1 tærte (22-25 cm i diameter)

Ingredienser

Tærtedej:

25 g Agrain® 01 Pilsner Maskmel

75 g hvedemel

75 g ølandshvedemel

1 tsk fint salt

110 g iskoldt smør

2 spsk vand

Fyld:

1 porre

1 squash (mellemstørrelse)

1 rulle fast gedeost

2 æg

5-6 spsk skyr naturel

Tørret timian

Salt, peber

Olivenolie

Næringsindhold

Sådan gør du

Tærtedejen:

Bland de tre slags mel i en skål sammen med saltet. Skær smørret i små stykker og hak det sammen med mel og salt. Brug enten en foodprocessor eller en gaffel. Konsistensen skal blive som revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes, bare samles og formes til en flad disk. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst ½time.  

Til fyldet rengør du porre og squash. Porren skæres i tynde skiver, mens squashen skæres i skiver på ca ½ cm tykkelse. Varm en pande op med lidt olivenolie. Steg først porre-skiverne, så de lige falder sammen. Hældes i en skål for sig selv. Steg derefter squashskiverne et par minutter på hver side – de må gerne få lidt farve. Drys skiverne med tørret timian, salt og peber. Rør ægget sammen med skyren i en skål for sig selv.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør formen med lidt olivenolie. Rul tærtedejen ud, så den passer til formen. Sørg for at få lagt dejen fint op ad kanterne og pres den let fast. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter på 200 grader varmluft.

Tag herefter tærtebunden ud af ovnen og sæt ovnvarmen ned til 180 grader varmluft. Fyld tærten først med ægge-skyrblandingen, derefter porrerne. Skær gedeosten i tynde skiver og læg dem lagdelt sammen med squashskiverne. Giv det hele et skud tørret timian, salt og peber. Bages i ovnen ved 180 gradervarmluft i ca. 20 minutter, indtil æggeblandingen er blevet fast.

Serveres med en god salat.

Tip: Er du ikke til gedeost, kan du anvende f.eks. feta i stedet.

OBS. Næringsindhold gælder kun for tærtedej.

Energi, KJ
2006
Energi, kcal
480
Fedt, g
32,2
- heraf mættede fedtsyrer, g
20,4
Kulhydrat, g
37,5
- heraf sukkerarter, g
0,6
Kostfibre, g
6,5
Protein, g
7,4
Salt, g
2,7

Tilbage til oversigten

Flere opskrifter med

01 Maskmel Pilsner