Pitabrød lavet med Agrain® 01 Pilsner Maskmel

Forberedelsestid:

1½ time

Færdighedsniveau:

Mellem

Mængde:

8 pitabrød

Ingredienser

3 ½ dl lunkent vand

30 g gær

½ tsk. Groft salt

50 g Agrain® 01 Maskmel Pilsner

450 g hvedemel

Næringsindhold

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Bland Agrain® maskmel med hvedemel. Tilsæt så ca. tre fjerdedele af den blandede mel til gæropløsningen og tilsæt også salt. Tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt til en smidig og glat dej, der ikke klistrer fast på fingrene.

Dæk skålen til med et viskestykke, og stil dejen til hævning på køkkenbordet, til den er hævet til mindst det dobbelte – det tager ca. 1 time.

Slå dejen ud på et melet bord, og del den i 8 lige store dele. Tril hver del til en bolle, og rul så hver bolle ud til en cirkel på ca. ½ cm’s tykkelse. Pas på de ikke er for tykke.

Læg pitaerne på en bageplade dækket med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 15 min.

Sæt pladen på midterste rille i en 250 grader varm ovn, og bag pitaerne i ca. 8 min., til de puster sig op til helt lysebrune balloner.

Spis pitaerne friskbagte og lune, eller lad dem køle af, og giv dem en kort lunetur i ovnen inden servering. Pitaerne er bedst på bagedagen. Hvis du afkøler pitaerne så læg dem på en bagerist, og dæk dem med et viskestykke, mens de køler af, så de ikke bliver tørre og hårde.

Energi, KJ
838
Energi, kcal
200
Fedt, g
1,3
- heraf mættede fedtsyrer, g
0,3
Kulhydrat, g
37,1
- heraf sukkerarter, g
0,3
Kostfibre, g
4,7
Protein, g
7,1
Salt, g
0,3

Tilbage til oversigten

Flere opskrifter med

01 Maskmel Pilsner