Frangipani tærte med friske kirsebær og Agrain® 04 Whisky Maskmel

Forberedelsestid:

1 time og 10 min

Færdighedsniveau:

Medium

Mængde:

1 tærte (23cm i diameter)

Ingredienser

Tærtedejen:

140 g blød smør 

80 g flormelis

30 g mandel mel

1 æg

1 tsk vaniljesukker

55 g Agrain® 04 Whisky Maskmel  

180 g Hvedemel

 

Frangipani: 

150 g blød smør

150 g ricinu sukker

2 æg

1 tsp vanilje sukker

1 skrald fra 1 citron

150 g mandel mel

35 g Agrain® 04 maskmel - Whisky 

250 g friske kirsebær, uden sten 

50 g mandelflager

 + lidt flormelis til at si henover kagen med tilsidst


Næringsindhold

Sådan gør du

Tærtedejen:

Bland smør, flormelis, mandel mel, æg, vaniljesukker og Agrain® 04 ved brug af en elektrisk mikser. Tilsæt hvedemel og salt, ælt dejen indtil den er ensartet. Brug to stykker bagepapir og rul dejen ud imellem disse, dejen skal være ca. 3mm tyk. Stil derefter dejen i køleskabet i 1 time. Put fedtstof i tærtefadet og put tærtedejen i fadet. Hvis der er overskydende tærtedej skæres denne fra. Put bagepapir oven på tærten, læg derefter tørrede bønner (eller andet) ovenpå for at give vægt ovenpå tærten. Bag tærten i ovnen ved 180grader i 10min, derefter fjernes bagepapir og bønnerne. Bag derefter videre i 5-10min. Indtil tærten er gylden. Stil tærten til afkøling på køkkenbordet.

 

Frangipani:

Bland hvedemel med Agrain® mel, og sæt skålen tilside. Bland smør og sukker sammen indtil det er let og fluffy. Tilsæt æg – et af gangen, og mix indtil det er godt blandet sammen. Tilsæt vaniljesukker og citronskal og bland igen. Til sidst tilsættes det blandede mel og det blandes.

Herefter lægges frangipanien over på den afkølede tærte, fordel massen ensartet. Tag derefter kirsebærerne og fordel dem jævnt henover kagen, de må gerne presses lidt ned i frangipanien. Tilsidst strøs mandelflager henover kagen og den stilles i oven i 30minutter ved 180grader, eller indtil den er gylden og en gaffel kan stikkes i og tages op uden der hænger dej fast på gaflen. Efter endt bagning køles kagen ned, stil den evt. på køkkenbordet, når den er kold kan der sis flormelis på toppen. 


Energi, KJ
1734
Energi, kcal
414
Fedt, g
30,4
- heraf mættede fedtsyrer, g
13,9
Kulhydrat, g
25,4
- heraf sukkerarter, g
10,4
Kostfibre, g
6,0
Protein, g
10,1
Salt, g
0,3

Tilbage til oversigten

Flere opskrifter med

04 Maskmel Whisky