Focaccia med Agrain® 02 IPA Maskmel

Forberedelsestid:

Færdighedsniveau:

Mængde:

1 brød

Ingredienser

270 g hvedemel

30 g Agrain® 02 IPA maskmel

280 g håndlunt vand

80 g opfrisket og aktiv surdej (alternativt 10 gær - undlad da autolysen)

8 g salt

Til toppen:

Olivenolie og flagesalt

Evt. urter, semi dried tomater, kartofler, oliven eller lidt fast cheddarost

Næringsindhold

Sådan gør du

Dagen før

Start med at autolyse de to slags mel og vandet ca. en time før din surdej er klar. Autolyse lyder kompliceret, men er en simpel blanding af mel og vand som igangsætter dannelsen af glutennetværk. Glutennetværket er vigtigt for at sikre brødets gode krumme og sprøde skorpe.

Tilsæt surdej (eller gær) og salt til din melblanding og ælt det sammen, til dejen er blank, ensartet og slipper siderne skålen. Dæk dejen, og lad den stå på køkkenbordet i ca. en time, til du kan se at den er begyndt at hæve.

Sæt nu dejen på køl til dagen efter

På dagen

Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå i en halv times tid. Hæld lidt olivenolie i bunden af en form (16*23) og hæld derefter dejen over i formen. Hæld en sjat olivenolie ud over dejen, gør hænderne våde og prik dejen godt igennem med fingrene. Læg nu det fyld du ønsker lidt ned i dejen og spinkel med flagesalt, og lad det hele hæve 1 til 2 timer. Varm ovnen op til 250 grader, og bag i ca. 20 min. Se på brødet og bank på det, lyder det hult er det færdig bagt. TIP: Ca. 60 g. af hvedemelet kan skiftes ud med fuldkornsmel, det giver et lidt tungere brød, men stadig med en god krumme, og massere af smag.

Energi, KJ
781
Energi, kcal
187
Fedt, g
1,3
- heraf mættede fedtsyrer, g
0,2
Kulhydrat, g
34,6
- heraf sukkerarter, g
2,7
Kostfibre, g
4,6
Protein, g
6,5
Salt, g
1,3

Tilbage til oversigten

Flere opskrifter med

02 Maskmel IPA